آلزایمر را پیش از وقوع، کنترل کنید.
آلزایمر، بحران جامعه امروز
آلزایمر یک اختلال عصبی است که عمدتا در افراد بالای 65 سال رخ میدهد و منجر به کم شدن حجم و اندازه مغز بیمار میشود. در نتیجهی این کاهش حجم، فراموشی و حواسپرتی برای بیمار اتفاق میافتد. این بیماری ممکن است در ابتدا به آرامی شروع شود و به مرور به صورت پیشرونده، باعث تشدید علائم و یا حتی مرگ شود.
علائم آلزایمر
علائم آلزایمر شامل:
- کاهش عملکرد شناختی مغز
- اختلال در حافظه
- اختلال در تکلم
- مشکلات حسی و حرکتی
- گم کردن زمان و مکان
- ضعف در تصمیمگیری
- اضطراب و افسردگی
چه کسانی در معرض ابتلا به آلزایمر هستند؟
آلزایمر یک بیماری پیچیده است که تحت تأثیر عوامل مختلفی ایجاد میگردد. برخی از عوامل مانند داشتن سابقه بیماریهای زوال عقلی در خانواده، جراحت مغزی شدید، شیوه زندگی کمتحرک، ابتلا به سندرم داون، از دست دادن شنوایی، افسردگی، تنهایی و مشکلات قلبی میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.
تشخیص زودهنگام، شاهکلید درمان
تا کنون درمان قطعی و تاییده شدهای در جامعه پزشکی برای بیماری آلزایمر معرفی نشده است. با این حال، مهمترین عامل در افزایش طول عمر و کیفیت زندگی بیماران، تشخیص زودهنگام بیماری در مراحل اولیه میباشد. در این شرایط، با استفاده از روشهای درمانی پیشگیرانه میتوان سرعت پیشرفت بیماری را کاهش داد و در نتیجه شدت علائم را کنترل کرد.
یکی از بهترین و دقیقترین راههای تشخیص زودهنگام آلزایمر استفاده از تصویربرداری MRI است. در این روش، هیچگونه اقدام تهاجمی صورت نگرفته و در کوتاهترین زمان ممکن، نتایج آماده ارائه به بیمار و پزشک معالج میگردد.
تصویربرداری MRI
برای تشخیص بیماری آلزایمر، از تصاویر MRI استفاده میگردد. به صورتی که با یک اسکن 10 دقیقهای از مغز بیمار، پزشک وضعیت تغییرات حجمی مغز را به صورت بصری بررسی میکند.
اگرچه این روش ممکن است دارای خطای ناشی از بررسیهای بصری باشد، اما امروزه با به کارگیری روشهای هوش مصنوعی، میتوان این خطاها را کاهش داد و یک بررسی دقیق و کمّی از تغییرات حجم نواحی مختلف مغز محاسبه و به بیمار ارائه نمود.

تحلیل حجم سنجی
در سالهای اخیر به کارگیری روشهای هوش مصنوعی در پزشکی بسیار رایج و پرکاربرد شده است. یکی از کاربردهای آن در تشخیص بیماریها میباشد. در خصوص تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر نیز که یکی از چالشهای اساسی جامعه تشخیص و درمان میباشد، تلاشهای گستردهای صورت گرفته است. یکی از روشهای بروز این حوزه استفاده از تحلیل حجمسنجی ساختارهای مغزی از روی تصاویر MRI است. در این روش بدون نیاز به انجام تصویربرداریهای اضافه و در کمترین زمان ممکن، تمام ساختارهای مهم مغزی در بیماری آلزایمر از نظر تغییرات حجمی بررسی میشود.
ما چطور به شما کمک میکنیم؟
نرمافزار ما، تحلیل دقیقی از تصویر MRI مغز شما انجام میدهد و تمام دادههای مورد نیاز رادیولوژیست برای تحلیل این تصاویر را در زمان کوتاهی به صورت یک گزارش ارائه میکند و به رادیولوژیست کمک میکند تا تشخیص دقیقتر و سریعتری داشته باشد. همچنین این گزارشات دادههای برگرفته شده از تصاویر مغز شما را با دادههای افراد سالم که در بازهی سنی شما قرار دارند مقایسه میکند تا پزشک بتواند در صورت وجود علائم اولیه یا خاموش بیماری آلزایمر به درستی آنها را تشخیص داده و روشهای کنترل بیماری را به کار گیرد.